29 de gener 2009

(Maragall dimissió) Quan acomiaden a 257 persones a PIRELLI. Les formes, parlen per si mateixes

Més enllà dels afectats, l´esforç dels treballadors/es acomiadats i les formes emprades diuen del tarannà d´una empresa, com és el cas de PIRELLI Manresa, tant pels 257 afectats , com pels que puguin venir en futurs expedients de regulació. Una emrpesa que volia ésser referència, demostra la decadència i la baixesa en les formes d´acomiadar, a entrada de fàbrica, amb DNI en mà, i fet per segurates llogats per fer la feina bruta de despatxar a 257 operaris. Els fets parlen per si mateix, i les absències sindicals també. I encara sort que a molts ho sabem mercès a assabentar-nos a delegats de CGT que varen desplaçar-se a Barcelona i recollir la llista definitiva, afectant a gent de mitja edat, molts d´ells amb hipoteca i fills petits. El capital, no té escrupols a l´hora de retornar l´esforç després de molts anys de feina en torns intempestius . Desitjar el millor als acomiadats i als que es queden, perquè ningú es mereix un tracte denigrant així. Ning´´u s´extrany de que llavors, els productes de PIRELLI, no tinguin sortida al mercat, si maltracta a qui li ha generat quantiosos beneficis en més de 75 anys d´història, que a marcat i és exemple del desenvolupament a Manresa , al Bages i comarques veïnes i de deignitat a defensar els drets laborals en dignitat, tant en vaques grases com en seques, un final així només pot voler dir que un altre món, és possible, i la responsabilitat social, sense responsabilitat empresarial, farà més tard o més d´hora un canvi de relacions socials, econòmiques i laborals, perquè casos com aquest no tornin a succeir i hi hagi ERO´s a empreses que l´unic que volen és matenir beneficis i el valor accionarial, a costa de sacrificar llocs de treball, en una empresa socialitzada durant la república, industria privada referent i que vol acabar essent decadent. Els fets i les formes defineixen la filosofia d´una multinacional, i PIRELLI, ho ha deixat clar. 
Si hi ha qui apunta a vaga general, com aviat serà a la Catalunya Nord, aquí a Catalunya, ens sobren els motius.
Us enllaços amb notícies digital del tema:


28 de gener 2009

(Maragall dimissió) Després de 70 anys entrada tropes franquistes, la lluita contra el feixisme es reivindica


Temes
 
Han desallotjat la Teixidora, dimecres 28-G a les 19 h concentracióDesallotjats els contemplactius de la Torre 38. Noves al·legacions a la Mat, A 70 anys de l'entrada de Franco, la lluita contra el feixisme es reivindica, Febrer llibertari a Sants, les ARE rebutjades en referèndum, xerrades sobre la insubmissió a les penes-multa, 30-G Manifestació per un art lliure, noticies breus.

Ubicacions:  Poblenou, Sant Martí de Centelles, Bescanó, Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Barcelona (3), Sants (2), Sant Celoni, Ripoll, Sant Andreu del Palomar, casc antic Bcn, Figueres, L'Hospitalet de Llobregat, Mislata, Lleida.



[1.Han desallotjat la Teixidora, dimecres 28-G a les 19 h concentració]  
Aquest matí han desallotjat el CSOA la Teixidora, fins a 45 persones estaven resistint en el seu interior en el moment d'inici del desallotjament.
Hi havia 20 persones fent resistencia passiva en l'interior de la sala lligades entre elles, una persona penjada al mig de la sala gram amb arnesos a 5 metres d'alt. 20 persones més al terrat lligades entre elles i 3 persones encadenades a un bidó de ciment. A més una persona estava penjada en mig dels 2 edificis okupats encadenada a una gabia, a l'aire i enganxada a un cable Aquesta resistència ha fet allargar el desallotjament fins a 5 hores. Finalment la persona de la gàbia ha estat la darrera en ser desallotjada, ho ha fet un mosso d'esquadra penjant-se del mateix cable, de manera que ha posat en perill la seva integritat física. S'havia anat als jutjats a tractar de parar el desallotjament pel motiu de risc personal (com ja es va aconseguir amb Can Masdeu el 2002) però no s'ha arribat a temps. 
Demà dimecres 28-G a les 19.00 Concentració davant del Centre social, C/ Maria Aguiló 35 de Poblenou
Més info: lahaine.org  teixidora.squat.net  lateixidora (seguiment per radio del desallotjament) 

[2. Desallotjats els contemplactius de la Torre 38. Noves al·legacions a la Mat]
Aquest dilluns al migdia, els Mossos d’Esquadra han desallotjat dos membres del col•lectiu Nova Energia que s’havien introduït al recinte tancat de la torre nº 38 de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT), al Mas Blanc (Sant Martí de Centelles), i havien aconseguit paralitzar novament les obres que s’havien reprès a primera hora del matí. El desallotjament s’ha produït després de parlar durant més de dues hores amb diversos responsables dels Mossos, que havien acudit a l’indret amb sis dotacions i la voluntat de facilitar que els treballadors de Red Eléctrica Espanyola (REE) poguessin aixecar la torre en l’espai que els contemplaactius de Nova Energia han estat defensat de manera no violenta des del 3 de juliol de 2008. Tot i així, mentres es construeix, continuen les mobilitzacions davant la torre 38.
Alhora, aquesta setmana s'ha iniciat una nova campanya de recollida d'al·legacions amb el títol: Cap al·legació sense resposta, pel  tram Bescanó-Sta.Llogaia i brancal de Riudarenes. Teniu aquí el document d'al·legacions per a persones i per a col·lectius.  L'objectiu és que quan la Direcció General d'Energia tanqui l'expedient i el trameti a Madrid hagi d'incloure una nova queixa massiva de la població, que a més té un fonament jurídic que es podrà utilitzar en futurs contenciosos. El proper divendres 30-G hi ha una xerrada informativa a Santa Coloma de Farners, a les 20h a la Biblioteca.
Més info:  novaenergia

[3. A 70 anys de l'entrada de Franco, la lluita contra el feixisme es reivindica]           
Durant aquests dies hi hagut diverses movilitzacions i actes contra el feixisme, coincidint amb el 70é aniversari de l'entrada de Franco a Barcelona, que va ser ahir 26 de gener.  El passat 24-G la campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència, van convocar una sèrie d'actes i una manifestació on 1200 persones reivindicaren la lluita contra el feixisme i els seus hereus. 
Articles com: la fi del somni democràtic,  70 anys després, la guerra continuaLa caiguda de Barcelona ens han fet memòria i han rendit homenatge a les persones que lluitaren contra la dictadura.
Més info300anys.cat i kaosenlared.net

[4. Febrer llibertari a Sants]
Per tercer any consecutiu, diverses sensibilitats llibertàries del barri de Sants s'han ajuntat per organitzar una trobada al voltant de la cultura llibertària. En aquesta edició entre d'altres, es gaudirà d'una exposició restrospectiva de la premsa clandestina als anys de dictadura, que s'inaugura aquest divendres 30-G amb la presentació de Manel Aisa. Es celebrarà el 14 Febrer el dia del amor lliure amb una activitat al carrer. Es comptarà amb els economistes de l'ICEA (6-F), un mercat d'intercanvi (8-F), la presentació de la Xarxa d'Intercanvi de Sants. (3-F) i una jornada sobre salut i nutrició (7-M). Aquí teniu el nodrit calendari d'activitats
Més info:  febrerllibertari.sants.org

[5. Les ARE rebutjades en Referèndum]
Els darrers dies, les àrees residencials estratègiques  (ARE), han estat rebutjades a les poblacions de Ripoll i Sant Celoni en un parell de referéndums, a través dels quals. A Sant Celoni d'un cens de 13.713 persones votaren un 30,3%. De les quals un 69,3% dels votants (2847 persones) van rebutjar l'ARE i un 30,3 %  (1248) persones votaren a favor.  A més va haver 15 vots en blanc i 8 vots nuls. A Ripoll, el resultat de la consulta popular fou també clarament contrari al projecte de l'ARE. Sobre un cens de 8.846 possibles votants. un 70,6% dels 875 veïns que van participar es van pronunciar amb el vot negatiu, mentre que només un 27,8% hi van votar a favor. 648 vots en contra, 244 a favor, 11 de blancs i 2 de nuls. Val a dir que a Ripoll la participació va ser de menys del 10%.   Aquestes han estat de moment les úniques poblacions on s'ha fet referèndum en front del pla de la Generalitat de construir 90.000 nous habitatges a 86 municipis catalans
Més info: Llibertat.cat

[6. Xerrades sobre la insubmissió a les penes-multa]
La campanya d'insubmissió a les penes multa està promovent fer xerrades sobre la insubmissió a les penes-multa per tot arreu
els propers dimecres hi ha: 28 gener, 20h, a can vies (sants) 4 febrer, 20h, a la gordissima (sant andreu del palomar)
si vols organitzar una xerrada al teu local o centre social, contacta ambproupenes@gmail.com
Més info:  alespenespunyalades 

[7. 30-G Manifestació per un art lliure]
El col·lectiu + art, convoca una "pallassada popular", per reivindicar el dret sobre la via pública, una via pública on es pugui fer +art. Una manifestació per un art lliure d'impostos, sense restriccions polítiques i económiques. Uns drets que l'ordenança del civisme entre d'altres a limitat.
Per això convoquen a tothom:  monociclistes, ballarins, xanqueres, estàtues, skaters, pintores, músics.  Serà divendres a les 19.30 a la Plaça Universitat de Barcelona.
Més info:   Col·lectiu + art 

[8. Notícies breus]
Divendres 30-G a les 20h. Presentació del documental de Move, l'organització revolucionaria nascuda als 70, a l'Ateneu llibertari del casc antic.
Dissabte 31-G, a les 11h.: Conferencia de Immanuel Wallerstein a Barcelona
Dissabte 31-G 11.30  Presentació del Setmanari Directa, a la biblioteca Fages de climent de Figueres. Organitza l'assemblea de Maulets empordà
Dissabte 31-G 17h Manifestació a l'Hospitalet de llobregat: contra les "Crisis" del capital, movilització popular.
- Ataquen amb un coctel molotov el centre social de Mislata i la plataforma unitaria d'acció contra la impunitat es mobilitza per la detenció dels culpables
- La plataforma salvem l'horta de Lleida, presenta més de 3000 al·legacions al traçat actual.


[9. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.org,
(no funciona ara mateix) http://valencia.indymedia.orghttp://laplana.indymedia.org,http://www.elsud.orghttp://www.suportponent.netwww.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cathttp://www.llibertat.cat,http://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cat,  http://www.kaosenlared.net,http://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat, http://www.enfocant.net, http://www.liberinfo.net,

27 de gener 2009

(Maragall dimissió) Contra la directiva europea que restringeix actes de foc, trobada a Berga el 7 de febrer

Us passo informació de la trobada que ja ha mobilitzat vora a 6.000 adhesions al Facebook en un temps record, en contra de directiva europea 2007/23/CE , i que tindrà el proper dissabte 7 de febrer trobada a Berga per parlar-ne a grups de diables, de correfocs i com no de Patumaires que veuen amenaçat actes de cultura tradicional i popular catalanes de foc, amenaçats per directiva europea.
Programa d´actes:

EL DISSABTE 7 DE FEBRER ENS TROBEM A BERGA!!!
PROGRAMA:
ACTE EN SUPORT DE LA CULTURA POPULAR I TRADICIONAL AMB L’ÚS DE MATERIALS PIROTÈCNICS.

LLOC: Berga.
DATA: 7 de febrer de 2009.

PROGRAMA:

18h.
Passeig Indústria. 
Reunió caps de colla i caps de Tabalers.
18:30h.
Passeig Industria fins la Plaça Viladomat.
Inici d’una cercavila amb les besties i grups participant, plantada de besties.
Cada colla junta amb els seus tabals.
19h.
Entrada a la Plaça de Sant Pere, col•locació dels tabals.
19:15h.
Encesa d’un grup de trabucaires??
Encesa d’un element de bestiari infantil.
Encesa d’un grup de diables infantil.
Encesa d’un element de bestiari.
Encesa d’un ball de diables.
Parlament d’autoritat i lectura del manifest.
- Ilms. Sr. Alcalde de Berga.
Tot seguit, lectura del manifest del món del foc, a càrrec de membres de la companyia comediants.

Final de l’acte amb un salt de plens Infantil.

Manifest:
MANIFEST PER LA DEFENSA DELS GRUPS DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL CATALANA AMB ÚS DE MATERIALS PIROTÈCNICS.

L’aprovació de la nova Directiva 2007/23/CE del parlament Europeu, per tal de regular el mercat dels materials pirotècnics de la Comunitat Europea, ha comportat per part del Govern Espanyol la còpia literal de la Directiva mitjançant l’Ordre PRE/174/2007 amb importants limitacions per l’ús dels artificis pirotècnics, sense realitzar distinció entre ús privat i ús per elements festius de cultura popular i tradicionals. Aquest fet comporta l’impediment de la participació d’aquests elements en les processons, seguicis festius i qualsevol acte per part de Balls de Diables, Bèsties de foc, Salt de Plens, etc.

Els materials pirotècnics són utilitzats en les diferents manifestacions de cultura popular i tradicional des del segle XIV i formen part indiscutible del patrimoni immaterial de la cultura Catalana. Avui és mante viva la tradició a Catalunya amb 1.500 actes de foc anuals, per part de 300 grups de Diables, 200 besties de foc i 150 colles infantils. Amb la vigència de la nova Ordre PRE/174/2007 suposarà la desaparició de tots els grups de cultura popular i tradicional amb foc i una tradició amb més de 800 anys d’història.
Per tot això, demanem:
Que el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern Espanyol com a òrgans competents, estableixin el caràcter singular dels elements festius de cultura popular i tradicionals catalans, mitjançant una regulació específica en l’ús dels materials pirotècnics, que garanteixin el correcte desenvolupament dels diferents representacions festives dels grups de foc i de les corresponents colles infantils.

(Maragall dimissió) La moguda del Berguedà, torna

De ben segur, que a molts, en especial de la comarca del Berguedà, tindrà records juvenils vinculats a la moguda del Berguedà, una forma original de mostrar els conjunts, generalment amaters de música den directe que es mostraven davant d´amics, coneguts i públic de la comarca, en varietat d´estils, i alguns, fins i tot, es trobaven com a conjunt només per a la "moguda del brguedà", itinerant cada any. Ara hi ha voluntat de recuperar-la i ja té data, el 25 d´abril, a Gironella. 
Amb retalls de diari antics inclòs, ens transporta a anys enrere amb noms en la proximitat musical, molt propers:

Des del 1985 al 2001 es van realitzar 18 edicions de la Moguda del Berguedà. La Moguda era el punt de trobada de les formacions musicals de la comarca, un moviment cultural juvenil. Milers de joves, de perfils i llocs diferents, van convertir durant anys la Moguda en un espai idoni de trobada però per diversos motius la Moguda del Berguedà es va deixar de celebrar el 2001. El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà i diversos ajuntaments de la comarca han recollit la iniciativa d’alguns joves i és així com, treballant conjuntament, reneix la Moguda del Berguedà.
L'última edició, la 18a, es va celebrar a finals del 2001 a Berga, Casserres i Vilada. Els últims grups a participar-hi van ser Pesta Negra, K-Gun-D'S, Spoylers, The Ajos Porros Band, Dj Milo, Kimpeterapics, Usaraks i Dj Sadio Bafane.
La 19a Moguda del Berguedà serà el dissabte 25 d’abril de 2009 a Gironella. Durant la tarda hi haurà diverses activitats culturals i després del sopar popular, el concert amb els grups de música de la comarca. Els interessats tenen a la seva disposició l’adreça mogudadelbergueda@gmail.com per posar-se en contacte amb l’organització.
Durant les següents setmanes s’aniran concretant les activitats i es parlarà amb els participants perquè la Moguda del Berguedà torni a ser la festa musical i juvenil de referència de la comarca.

25 de gener 2009

(Maragall dimissió) Nou grup al Facebook: Ens sobren els motius. Ens cal, una vaga general !

Vist a situació general de dades d´atur desconegudes, de crisi global del capitalisme que repercuteix la sev avaricia en la majoria social, els dèficits socials, les limitacions estatutàries i retallades pressupostàries i limitacions al ple finançament i el lliure exercici del dret de decidir per part de l´estat espanyol, cal articular un moviment civil,civic, sindical, de moviments socials i particulars, a favor d´una mobilització general, i per això via Facebook, ja pots adherir-te , a aquest nou grup social, que desemboqui  i impulsi un estat d´opinió favorable a una vaga general, a nivell de Països Catalans. Ens sobren els motius socials i nacionals.El grup diu així:


Ens sobren els motius socials, econòmics, d´expoli fiscal,de socialització de la mala gestió financera de la banca amb càrrec a pressupostos públics que paguem en un 80% els treballadors/es, de precarietat, de dèficit de serveis públics, de dèficits de transport públic i infraestructures al territori i de creixent depauperació social, de dèficit finançament i copagament de serveis públics (llei de dependència), amb més de 450.000 aturats/des a nivell de Catalunya, amb un 11% d´atur (1200 aturats diaris),a les Illes Balears és del 12,32%, al País Valencià del 14,85%, a finals del 2008, ja hi ha 853.000 aturats/des al conjunt dels Països Catalans. 
Per culpa de la seva crisi financera fruit de l´avaricia especulativa i a la desregulació del capitalisme , ho paguem la majoria social,especulació immobiliària amb un 60% de la població hiipotecada a un euribor que regula un òrgan no democràtic com el BCE, expedients de regulació d´empreses grans i petites, augments de preus de serveis públics per sobre IPC real,salaris i pensions que no reconeixen augment IPC nacional i genera pèrdua poder adquisitiu,invasió competencial i propera retallada estatutària que ens nega la legitimitat com a poble i la negativa legal al lliure exercici al dret de decidir.

ENS SOBREN ELS MOTIUS, PER UNA VAGA GENERAL.. 

Exposa en el mur del grup, els teus motius particulars, socials, territorials i nacionals per fer possible al conjunt dels Països Catalans, una vaga general.

23 de gener 2009

(Maragall dimissió) Campanya 10.000 a Brusel.les per l´autodeterminació. Com fer reserva

Objectiu: 10.000 persones a Brusel.les el proper 7 de març per l´autodeterminació .Per més informació clica aquí.
Vídeo de com fer reserva:

22 de gener 2009

(Maragall dimissió) Obama, com excusa per tapar la crisi. En materia econòmica,més del mateix, per començar.

OBAMA, COM EXCUSA PER TAPAR LA CRISI. EN MATÈRIA ECONÒMICA, D ENTRADA, MÉS DEL MATEIX

El govern espanyol de José Luis Rodriguez Zapatero, esperava la presa de posesió d´Obama, com a president dels EUA,pensant en com tapar la crisi social , econòmica, d´atur i financera, que està afectant especialment a Catalunya, amb una sagnia d ´expedients de regulació d´Ocupació, més pensant en fer-se la foto abans de les eleccions a la nació gallega i a la nació basca. Obama és un nou governant inmaculat,amb un discurs naif apelant a déu, que comparat amb Bush, qualsevol és millor, però no deixa d´ésser d´un tarannà dretà, no ens enganyem. Ara diuen que té índex de popularitat del 80%. Auguro que amb els reptes que té, ha de decebre a molts,que personalment el perfil d´ésser una persona que ve del treball social, li dona una perspectiva de les desigualtats, principal causa de la situació actual, dels abusos de l´avaricia del capitalisme, i aquí es veurà realment els peatges d´estar a on està com a President dels EUA, si realment vol fer gir real i no estètic. 
Potser si que donarà una mà més ampla, però al discurs ja avantposa el lideratge d´EUA, i això no és multilaterisme, sinó dirigisme, tan tipic dels presidents d´EUA. Guantánamo diu que clausurarà, però de moment només a signat suspensió de judicis ilegals per 120 dies, enlloc d´anular-los per improcedents i de no jutjar als responsables de tortures. Té dret a 100 dies de glòria, però una icona apadrinada pels mitjans de comunicació, més la necesitat en temps d´incerteses del present i del futur, no ens facin veure un messies polític que fins ara generava ilusió, genera confiança perquè no ha hagut de prendre decisions, però el temps posarà al seu lloc.
I alguns mandataris com Zapatero i entorns mediàtics han fet un servilisme al seu nomenament com si fóssim el 51è estat dels Estats units, i jo pel meu país vull sobirania i justícia social plena. 
Si ells en la dóna, benvingut, però no ens sotmetem d´entrada a la veneració mediàtica, que està més al servei de qui mana que veu en ell un antidot al desprestigi de la classe dirigent política que faran cua per fer-se la foto amb ell, com Zapatero,per tapar el mal finançament, la crisi financera, l´invasió competencial, l´atur desbocat i les retallades socials i pressupostàries, que més enllà d´una icona estetica d´un presidenciable mestís (ni blanc ni negre del tot), ens hauria de preocupar la proximitat del nostre dia a dia, i no tenir un servilisme mediàtic al país dels causants de la crisi financera global del capitalisme, que ha traspasat a l´economia real mundial i que a Catalunya repercuteix i ja supera els 423.232 aturats al desembre del 2008, els quals tenen més preocupacions que idolatrar a un Obama, per distreure´ls, recordant que ell defensa la pena de mort, no era partidari de universalitzar la sanitat pública, a diferència de Hillary Clinton, entre d´altres i no resoldrà el seu particular dia a dia als aturats d´aquí. Una dada: ha nomenat a Paul Volcker, que fou president de la Reserva Federal amb el president més neoliberal, en Ronald Reagan, i dirigirà el consell d´assessors econòmics de la Casa Blanca, on també hi serà l´home més ric del món, Warren Buffet,i aquests,ja sabem que no estan pas al servei de les classes populars ni molt menys ni dels EUA ni de la resta del món , sinó al servei de l´alta burgesia i la mateixa casta que ha causat la crisi financeraabusant de la desregulació al seu mateix servei, assesorarà a Barack Houssein Obama. Amb Obama, de nou, els llops guardaran el ramat.
Yes we can, si, ha estat possible,però per fer què? Aviat ho sabrem.
Almenys quedem-nos amb la il.lusió de superar l´etapa Bush com a portaveu dels neocons d´EUA, i la seva visió militarista, superat per la ilusió que milers de persones als EUA, s´hagin il.lusionat fins ara, mercès en part a vídeos com el de "Yes, We Can" i a la democràcia digital participativa a internet. El món necessita ilusions, no narcotitzants de la realitat. Que no ens donin gat per llebre, perquè el món no espera, i mirant enllà no emmudim les nostres necessitats socials i nacionals properes.
Quedem-nos amb que milers de persones als EUA, s´hagin il.lusionat fins ara, mercès en part a vídeos com aquest:

(Maragall dimissió) Imatges de la tradiconal festa de "la corrida" 2009, a Puig-reig

A continuació teniu una petita mostra d´imatge en el transcurs de "La Corrida" 2009 d´enguany. Clica aquí i viu-la de nou en molts moments més:




Posted by Picasa

(Maragall dimissió) Resultats votació preacord ERO PIRELLI i vídeo membre comitè CGT

En vista al preacord que ha sortit una votació favorable, amb vigència de 6 anys, deixar esment pel que pugui venir d´efectes el vídeo amb el "negre" del comitè per CGT, en declaracions després de l´assemblea a Manresa, valorant-la :



El resultat de les votacions del preacord sobre l’ERO ha sigut el següent:

FABRICA DE MANRESA

TOTAL CENS 961
TOTAL VOTS 753 78,36%
VOTS SI 543 72,11%
VOTS NO 176 23,37%
VOTS BLANCS 27 3,58%
VOTS NULS 7 0,93%

COL.LECTIU OBRERS

TOTAL CENS 851
TOTAL VOTS 655
VOTS SI 453
VOTS NO 172
VOTS BLANCS 25
VOTS NULS 5

COL.LECTIU EMPLEATS

TOTAL CENS 110
TOTAL VOTS 98
VOTS SI 90
VOTS NO 4
VOTS BLANCS 2
VOTS NULS 2

El resultat de Barcelona no está comptabilitzat en el total de la fàbrica de Manresa.
OFICINES DE BARCELONA

TOTAL CENS ?
TOTAL VOTS 38
VOTS SI 31
VOTS NO 5
VOTS BLANCS 2
VOTS NULS 0


S’obre un període de baixes voluntàries per part de la Direcció fins el dia 27 de gener per a tothom qui estigui interessat.
FONT: USOC PIRELLI


ON ESTAVEN LES CLAUS DE LES URNES?

CGT vol informar a tota la plantilla que abans del recompte de tots els vots s'havien perdut les claus que obrien els candaus de les urnes, bé el membre de seguretat que estava encarregat de guardar-les no les trobava per enlloc. Davant aquest fet i sense el nostre consentiment: CCOO, UGT i USOC han decidit obrir les urnes sense que es trobessin primer les claus. No volem pensar malament, però creiem que la plantilla ho ha de saber. Al cap d'una estona quan es feia el recompte les claus curiosament han aparegut.

FONT: CGT PIRELLI

20 de gener 2009

(Maragall dimissió) Vídeos de la tradicional festa de "la Corrida" 2009, de Puig-reig

A continuació teniu els primers vídeos de "la corrida", des de les parades d´embotits, cuita de botifarres, al passacarrers, a Puig-reig:

















(Maragall dimissió) 2009: any per defensar els nostres drets digitals

Temes:  2009: any per defensar els nostres drets digitals, No a la mat Aragó-Pallars, 25-G, Jornada antitransgènica - amb calçotada agroecològica,
Palestina, continua la difusió i les mobilitzacions, 28 demandes contra la UAB per les expulsions, Microfestival petrodocumental 25-G a Can Masdeu, noticies breus.

Ubicacions:  ciberespai, Lleida (2), Peñalba, Monzó, Isona, Valls, Barcelona (2), Prat de Llobregat, Palma, Mollet del Vallés, UAB, Nou Barris, Girona, Gràcia, Torelló, Palafrugell,


[1. 2009: any per defensar els nostres drets digitals]
En l'agenda oficial del govern espanyol i en la de quantiosos interessos particulars, 2009 és l'any prefixat per a que l'actual lliure accés de la ciutadania a la informació via Internet, passi a ser controlada per mans multinacionals de la comunicació i monotoritzades per entitats
de gestió com la SGAE o per transnacionals de l'entreteniment com Promusicae. La prohibició del P2P i les clàusules que permetin als proveedors d'adsl limitar i monitoritzar el nostre servei.  En aquest enllaç podeu trobar un calendari detallat d'aquesta amenaça i força documentació.
Inacceptable, veritat? Per això des de col·lectius per la cultura i el coneixement lliures s'ha engegat la campanya "Molina Pirate" en referencia al ministre de cultura que encapçala aquesta amenaça d'enterrar el nostre dret d'accés a la informació amb l'excusa de la pirateria digital. Es reclama que dimiteixi o se'l destitueixi.  Entre les propostes d'acció hi ha que avisem als nostres proveedors que ens donarem de baixa si adopten aquestes clàusules. 
Més info:  MolinaPirate 

[2. No a la mat Aragó-Pallars]  
Red Electrica Espanyola (REE) amenaça de nou amb l’autopista elèctrica de ponent. Es tracta d’un projecte que es remunta a principis dels anys 90 que unirà les centrals aragoneses amb el Pallars amb la finalitat de millorar l’abastament metropolità. L’empresa semipública REE ha fet arribar a 14 ajuntaments de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça un document en què s’informa de l’inici de la tramitació ambiental de la futura connexió elèctrica entre Osca i Lleida. Es així com es reempren el projecte de construcció d’una línia de molt alta tensió (400 kW) entre Penyalba (Osca) i Isona (Pallars Jussà). La justificació del projecte és donar sortida als excedents de les centrals aragoneses cap a l’àrea de Barcelona. ja està disponible la campanya de recollida de signatures online en contra de la construcció d’una nova línia de molt alta tensió entre Peñalba (Baix Cinca), Monzón (la Llitera) i Isona (Pallars Jussà).   
Més info: ipcena.org i Plataforma unitaria contra l'autopista eléctrica


[3. 25-G Jornada antitransgènica - amb calçotada agroecològica a Valls]
Serà  en el marc de la "Gran Festa de la Calçotada de Valls". Aquesta diada serà  el tret de sortida de les mobilitzacions que el moviment antitransgènic català  promourà  durant els propers mesos per tal de derogar la nova normativa europea d'agricultura ecològica (permet fins un 0,9% de contaminació genètica en la producció ecològica certificada), en vigor des de l'1 de gener de 2009, i avançar també amb la tramitació de la ILP cap a una Catalunya lliure de transgènics * Programa Jornada Antitransgènica 25 de gener.  10h. Mercat Agroecològic; c/ del Teatre. contacte:  ferestega@moviments.net 12:30h. Inici de "La Gran Cercavila"; Passeig dels Caputxins. Una comitiva antitransgènica participarà  a la cercavila oficial. Si us animeu a portar el que sigui, envieu un correu-e a:estepablanca@tinet.org.  13:30h. Calçotada agroecològica; c/ del Teatre. 16:30h. Acte informatiu i debat; c/ Jacint Verdaguer, 1, 1er pis. S'informarà  breument de quina és la situació actual  així  com de les properes mobilitzacions transgèniques  previstes.
Organitzen i convoquen: Transgènics Fora! / Som Lo Que Sembrem / ADV Ecològica Gent del Camp
Programa aqui i convocatòria més detallada aquí.
Més info: transgenicsfora.org

[4. Palestina, continua la difusió i les mobilitzacions ]           
La Campanya Catalana pel boicot, les sancions i les desinversions a Israel i el Setmanari Directa, han publicat un especial de 8 pàgines "Aturem-ho!" sobre Palestina, de les que s'estan distribuint 40.000 exemplars gratuits.. Es pot llegir digitalment aquí  i trobar en punts de distribució habituals.
Properes mobilitzacions. Barcelona: avui dimarts 20,  entrega carta a Obama (per aturar el suport a Israel) al consulat dels EUA a les 18h. I gran concentració a les 20h a Pl. St. Jaume. Prat de llobregat:  Cada dissabte a les 12h a la Pl. de la Vila. Palma: Concentracions cada dia a la Pl Espanya.Mollet del Vallés: Concentracio. dimecres 21 gener, 19 H., Plaça Prat de la Riba. “1000 espelmes per Palestina” A Lleida: el col·lectiu Atlas vol tirar endavant una acampada fins que acabi la massacre de Gaza, però s'ha posposat perquè la Paeria no li ha donat els permisos.
Més infopalestina.cat  kaosenlared.net

[5. 28 demandes contra la UAB per les expulsions]
El passat dijous 15-G a les 9.30 del matí es van  lliurar els 30.000 fulls de les 28 demandes interposades contra la Universitat Autònoma de Barcelona, en resposta a la sanció anunciada el passat mes de desembre d’expulsió de sis estudiants i sancions públiques per a 22 estudiants més en relació a les mobilitzacions estudiantils contra l'Espai Europeu d'educació Superior. A la demanda s’han incorporat tres sindicats laborals: CGT de la UAB, CAU -segon sindicat del personal d’administració i serveis de la UAB-, i Co.Bas; dos organitzacions polítiques d’àmbit estudiantil Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i En Lluita donat que entenen que aquestes sancions s’han derivat de l’activitat política d’aquests estudiants al campus de Bellaterra en defensa de la universitat pública i són organitzacions a les quals pertanyen bona part dels estudiants repressaliats. Les demandes corresponents als estudiants expulsats van ser lliurades dimarts i demanen com a mesura cautelar que els estudiants puguin presentar-se als exàmens de febrer.
Més info: repressiouab i kaosenlared.net

[6. Microfestival petrodocumental 25-G a Can Masdeu]
Ja fa anys que la indústria petrolera usa el planeta com un paper de wàter. La dependència global d´aquest recurs, la compra de voluntats polítiques i la  agressiva penetració publicitària fa que les corporacions energètiques actuin amb completa impunitat. De fet, els repetits accidents, vessaments i la insoportable nocivitat d´aquesta  indústria, així com la participació criminal en conflictes bèlics arreu del  planeta, són silenciats pels mass-media.  Per sort, des de fa uns anys arrenquen propostes de monitoreig in-situ de les  activitats petroleres. Algunes experiències es tradueixen en documentals que de manera independent i molts cops autofinançada, informen i difonen sobre els  crims ambientals i socials del petroli.  Repsolmata, ingotable col.lectiu antipetroler, s´ha proposat organitzar el 1er  MICROFESTIVAL PETRODOCUMENTAL per intercanviar i donar a conéixer aquest gènere i difondre les lluites contra el petroli. Amb aquesta petita experiència,   Hem dividit la tarda en tres blocs, seguint l´exemple delEncuentro Social Alternativas al Petróleo: Impactes, Resistències i Alternatives. Les projeccions començaran a les 16.00 i fins el vespre. 
Més info: www.enfocant.net

[7. Notícies breus]
- Dijous 22-G a les 19.00. Presentació del llibre Frontera Sur, al CS la  Maquia de Girona.
- Divendres 23-G a les 19.00 Presentació del documental "Tot sobre la marxa" (del decreixement) a l'Infoespai, Gràcia.
- Dissabte 24-G  a les 18.00 es presenta Maulets Vall del Ges amb una xerrada sobre la crisi a Torelló.
- Diumenge 25-G IV Fira de l'intercanvi de Palafrugell. Plaça Can Mario de les 10 a les 14.30. 
NomadaSintópico, nou programa sobre migracions a Radio Contrabanda 91.4 FM de Barcelona

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.org,http://laplana.indymedia.orghttp://www.elsud.orghttp://www.suportponent.net,www.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cat,http://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,

17 de gener 2009

(Maragall dimissió) Imatges de la nevada, a Puig-reig

Certament val la pena pel fet inusual de nevar al poble de Puig-reig, com en tants d´altres indrets del país. Podeu consultar resta de galeria d´imatges, clicant aquí o a les imatges de continuació de Puig-reig:



 

16 de gener 2009

(Maragall dimissió) Cal Pons (Puig-reig), nevat

Quan ja fa uns dies, fa més gràcia imatges de Cal Pons nevat en ambdós vídeos.
Al Parc infantil ,amb trineus, imatge atípica:


I un volt pel bosquet de Cal Pons:

13 de gener 2009

(Maragall dimissió) Aturem l´empresonament del David de Vilafranca

Temes:  Aturem l'empresonament del David de Vilafranca, Palestina: convertim el suport multitudinari en mesures concretes, Desallotjar la teixidora, quina vergonya! Dissabte 17-G, Tour la Participació Canta, El Col·lectiu Nova Energia torna a aturar la MAT, 3 joves feministes agredides, detingudes i denunciades, Mes destrucció a Collserola, ara Sant Feliu, Notícies breus

Ubicacions:  Vilafranca, Sants,  Barcelona (2), Palma (2), Manresa, València (2), Alacant, Berga, Terrassa, Sabadell, Castellar, Barberà, Badia, Celrà, Lleida, Calafell, Girona, Poblenou, Sagrera/Sant Andreu/Bon Pastor, Sant Martí de Centelles, Tarragona,  Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Horta (Bcn), Vilanova i la Geltrú, Sant Antoni, Camp de Morvedre.


[1. Aturem l'empresonament del David de Vilafranca]
El 16 de gener expiren els 10 dies que té en David de la Fornal. per ingressar a presó, després de les gestions que va realitzar el seu advocat el passat dia 6 en ser detingut.Queden 4 dies pel 16-E i la setmana està plena de mobilitzacions: Dimarts 13: 20h assemblea de suport CSA Can Vies (Sants). Dimecres 14 19h Roda de premsa a Pl. Sant Jaume de BCN. 19.30h Concentració a Pl. Sant Jaume de BCN. Dijous 15, Durant tot el dia accions descentralitzades arreu dels Països Catalans (de moment ja s'han confirmat concentracions a: Palma, Manresa, València, Alacant i Berga. Al Vallès Occidental, a les poblacions de Terrassa, Sabadell, Castellar, Barberà i Badia, s'instal·laran punts públics d'informació. Divendres 16: 11h30 concentració als jutjats de Barcelona (Passeig Lluís Companys, junt a la Ciutadella), i roda informativa.  Dissabte  17:  12h manifestació a Plaça de Sants. Grup de suport al David de La Fornal de Vilafranca! 
La detenció i l'execució d'ingrés a presó es basa en una ordre de recerca i captura dictada el mes de maig del 2008, la qual no havia estat notificada, per una sentència condemnatòria relativa a la manifestació antifeixista del 12 d’octubre de 1998. Deu anys han passat en els quals en David ha seguit treballant en diferents àmbits polítics i socials de Vilafranca, o n la seva militància és àmpliament coneguda per ser una de les persones que regenta la seu social de l'Associació Cultural La Fornal. Malgrat que la seva pròpia legislació estableix que no es pot ingressar a presó amb una pena inferior a dos anys, han rescatat uns antecedents, ja cancel·lats, per insubmissió per tal de poder segrestar el David de La Fornal.  
Aquest  Diumenge 11 hi hagut un acte de suport a Cotxeres de Sants, on s'ha presentat un manifest signat per 75 entitats
i un altre de signat per ex-insubmisos condemnats.
  Premeu per adherir-vos com a persona o entitat
En David, ha respós a les nombroses mostres de suport amb una carta a les solidàries i solidaris
Més infodaviddevilafranca 

[2. Palestina: convertim el suport multitudinari en mesures concretes]  
Mentre la masacre continua a Gaza, la manifestació multitudinaria de Barcelona i les desenes de milers de persones que també han sortit al carrer a la resta del país  han marcat un punt d'inflexió en la lluita pel reconeixement dels drets humans i del dret a l'autodeterminació del poble palestí".  
Més de 300 entitats ja han signat el manifest "Prou complicitat amb la massacre del poble palestí" adreçat als governs català i espanyol 145 professors universitaris i investigadors ja han signat el manifest dirigit al Departament d'Innovació, Universitat i Empresa  per què suspengui el foment de relacions comercials i d'investigació entre empreses catalanes i isralianes. Aquesta setmana, s'ha confirmat que el govern Espanyol va augmentar al 2008 la venta d'armes a l'exèrcit d'Israel. Un informe oficial ha admésl'exportació de material bèlic per valor de més de 1.550.000 euros.   Ara és feina de tots i totes transformar aquest suport social en conquestes polítiques concretes. Hem de perseverar fins assolir els objectius de la manifestació i de la Campanya Catalana pel Boicot, les Desinversions i les Sancions a Israel.  Les properes convocatòries que coneixem són:
Celrà: Dimecres 14 de Gener a les 20h del vespre, davant l'ajuntament. Lleida: Cada dijous a les 19:30H a la Pl. de la Paeria.València: Manifestació el dissabte 17 a les 18h a Pl St. Agustí  Palma: Concentracions cada dia a la Pl Espanya.   Calafell: dissabte 17 a les 18:30h acte a les dependències municipals Calafell Platja C/St. Pere. Girona:dissabte 17 a les 12.00h  Manifestació a la Plaça Catalunya de Girona
Més info: palestina.cat  kaosenlared.net

[3. Desallotjar la teixidora, quina vergonya!]   
La setmana passada  el Csoa la Teixidora del Poblenou, ha rebut  l'ordre de desallotjament preventiu per part de la jutgessa del jutjat penal nº 20 ha signat l'ordre, ignorant els recurssos presentats i criminalitzant, un cop més, l'okupació. Per tant a partir d'ara els mossos d'esquadra poden aparèixer en qualsevol moment per fer-los fora. Davant d'això l'assemblea del centre social, ens crida a col·laborar en que la Teixidora no quedi sense vida abans d'hora i convida a totes aquelles persones o col·lectius que vulguin realitzar alguna activitat a la Teixidora que es posin en contacte amb elles i així omplir de resistències i projectes el CSOA.  En segon lloc ens demana que estiguem atentes a pròximes noticies i convocatòries, i que les persones que estiguin interessades en la campanya contra el desallotjament els ho facin saber.  El proper dissabte 17-G ja hi haurà moltes activitats, consulteu la informació. La teixidora, s'ha caracteritzat pel suport actiu a les lluites del barri i a moviments com el del decreixement i el de l'habitatge digne. Contacte:  lateixidora@gmail.com
Aquí teniu l'enllaç al comunicat, i al web on podeu trobar també un video sobre el csoa i un dossier amb informació més extensa sobre la teixidora 
Més info i un video: teixidora.squat.net 

[4. Dissabte 17-G, Tour la Participació Canta ]
El col·lectiu REpensar Barcelona  va presentar fa uns mesos el document  "A Barcelona la participàció canta".  El treball va ser fruit d’un treball col·lectiu en el qual s’hi van implicar diferents persones, la majoria procedents de les lluites veïnals contra l’especulació. Arrel d'això  s'ha creat l'acció: "La participació canta per seguir reforçant aquestes lluites i oposant-les a la degradació dels barris. Els convocants expliquen: ·ens trobarem a les 11.00 horesdavant la nau ivanov ( carrer hondures 28-30 ) un procés participatiu obert de deriva, visualització i mobilització per entendre cap ón va la nostra ciutat i construir xarxa amb les iniciatives i propostes veïnals de base.la cultura urbana significa el joc que juguem junts a la ciutat i nosaltres com que el joc proposat no ens satisfà, qüestionem les regles imposades per definir-ne de noves de manera que puguem encaixar i dominar la nova partida que se'ns proposa. Hem escollit jugar d'una altra manera i així  ho fem saber. Entre tots volem passar una estona jugant / recorrent el barri /  reivindicant...i llançant la idea del que per a nosaltres és participar, en la construcció del barri i en el poder d'autogestió de les nostres vides quotidianes". S'hi pot anar en bici o a peu com explica el cartell i es passarà per llocs importants per la participació als barris de la Sagrera, Sant Andreu i Bon Pastor, a on acabarà amb una xocolata a les 18.00 h
Cartell i més infostraddle3.net 

[5. El Col·lectiu Nova Energia torna a aturar la MAT]
El col·lectiu Nova Energia hem impedit, per tercera vegada en set mesos, la construcció de la torre 38 de molt alta tensió a Sant Martí de Centelles, al costat del Mas Blanc. Cap a dos quarts de dotze, el grup ha barrat el pas del camió que venia carregat amb les vigues per aixecar la torre, fent una cadena humana al camí. Durant mitja hora els participants a l'acció noviolenta hem estat identificats pels Mossos d'Esquadra, que han escoltat els arguments que ens mouen, entre ells, l'exigència d'un debat públic sobre la necessitat de la línia i la il·legalitat del projecte mentre no hagin sortit les sentències, que hi ha interposades, contra la línia, al Tribunal Suprem.   Poc després de les 12h els operaris han anunciat que el camió es retirava i s'han endut de nou la grua i els materials.  
El col·lectiu ha manifestat: "Hem sentit una vegada més com la força de la raó és superior a la raó de la força, com la decisió d'unes persones amb arguments i constància pot aconseguir coses impensables. Com cadascú si fa el que creu té de forma noviolenta una força desconeguda"
Més info: Novaenergia

 [6.  3 joves feministes agredides, detingudes i denunciades]     
Dimecres 7 de gener al matí, el col·lectiu feminista revolucionari Cau de Llunes de Tarragona, va  realitzar una performance a la porta de diferents establiments comercials per denunciar la pressió estètica que fomenten, així com la relació d'aquesta amb la violència de gènere. Quan la trentena de persones que participaven a l'acció es trobaven davant la botiga Bershka, on llegien un manifest, van aparèixer tres guàrdies urbanes que van voler identificar la persona que llegia. Aquesta ha mostrat el DNI, però un agent li ha pres aquest i el megàfon, les tres joves han estat acusades de desordres públics i de desobediència a l'autoritat, motiu pel qual hauran de ser objecte d'un procés judicial. A part de les tres detingudes, els media han informat que dos persones més que participaren en l'acció també estan acusades d'aquests delictes. Les tres detingudes  han denunciat que l'Ajuntament està criminalitzant-les, així com les diferents agressions rebudes per parts dels agents de la Guàrdia Urbana, el que ha motivat que hagin presentat denúncies contra els agents per agressions.
Més infopobleviu.cat

[7. Mes destrucció a Collserola, ara Sant Feliu]
Sant Feliu de Llobregat està promovent una modificació de planejament urbanístic a gran escala dins i a l'entorn del parc de Collserola. El projecte abasta de Molins de Rei als límits del Mas Lluí santjustenc. Hi ha una notable pèrdua de sòl forestal i un increment de sòl industrial, nou viari d'accés a la cimentera, equipaments, habitatges i jardins.En definitiva, un altre despropòsit a Collserola abans de la declaració del Parc Natural que no arriba mai i que servirà de poc...aquesta modificació de PGM afecta un total de 1.825.855m2. Col·lectius ecologistes i en defensa de Collserola, preparen mobilitzacions. 
Més info http://www.pangea.org/alnus
 

[8. Notícies breus]
* 15-G Esmorzar solidari amb el dessallotjament del Carrer Amor al barri de la clota a Horta (Bcn)

* 17-G Presentació de l' Agenda de la dona 2009 a Vilanova i la Geltrú 

* 18-G  Mercat d'intercanvi de Sant Antoni (bcn), de 10.30 a 14. 30 Avda mistral / calabria

* Neix l'Assemblea de Joves del Camp de Morvedre (València).
 ajmorvedre@googlegroups.com

* Contrapublicitat: Decathlon: Sempre en forma per la impossibilitat d'aconseguir una baixa laboral. Sempre en forma per la sobreexplotació en el lloc de treball. 

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.org,http://laplana.indymedia.orghttp://www.elsud.orghttp://www.suportponent.net,www.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cat,http://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,

08 de gener 2009

(Maragall dimissió) Vídeos de la tradicional Fira reis a Montclar

Com es prepara carn ,vist des de la parada tipica dels esmorzars del C.E. Puig-reig:



Com es reparteixen llesques de pa i botifarres, carn i xurrasco i all i oli de codonyat:




I les parades, en entorn nevat:


(Maragall dimissió) Puig-reig, tot nevat

Aquí teniu vídeo del centre del nucli urbà, tot nevat,imatge poc ususal:

07 de gener 2009

(Maragall dimissió) Vídeos i imatges dels reis bons, els de l´Orient a Puig-reig

A continuació , teniu clicant aquest enllaç on s´aniran posant imatges del passacarrers dels reis d´Orient a Puig-reig.  I mentrestant, gaudiu dels vídeos següents:

VÍDEOS REIS ORIENT PUIG-REIG 2009:

Passacarrers de ses majestats pel Carrer Major:


Ofrena a escenificació pessebre a Plaça de l´Olivera pels reis de l´Orient:




Arribada ses majestats els reis Orient a Pavelló municipal:



Discurs Rei de l´Orient al pavelló:

(Maragall dimissió) Contrainforme de l´expedient de regulació de PIRELLI Manresa

CGT ha presentat avui dia 5 de gener de 2009 el següent contrainforme  a l'expedient presentat per PIRELLI:Podeu consultar el següent contrainforme a l´ERO de PIRELLI Manresa al web CGT PIRELLI: